Sú naďalej otvorené materské a základné školy?

Ilustračná foto (23)Ilustračná foto (23)

Na základe rozhodnutia krízového štábu mesta a po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline sa od utorka 9. februára otvorili školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Naspäť do lavíc sa vrátili žiaci prvých až štvrtých ročníkov základných škôl, pre všetky deti sa otvorili aj materské školy. Základné školy budú mať nasledujúci týždeň od pondelka 15. do 19. februára jarné prázdniny.

Tri základné školy sa zapojili do projektu jarných škôl a aj počas voľna budú zabezpečovať vzdelávanie pre 105 detí. Epidemická situácia v okrese Žilina sa po aktualizácii automatu v utorok 9. februára mierne zhoršila, čím sa presunul z II. do III. stupňa varovania. O otvorení škôl v okresoch s bordovou farbou alebo v III. stupni varovania v COVID automate rozhoduje odporúčanie regionálneho hygienika.

Ďalšia aktualizácia epidemickej situácie na Slovensku sa očakáva v utorok 16. februára. Všetky aktuálne platné protiepidemické nariadenia platné pre školy sú k dispozícii na internetovej stránke Úradu verejného zdravotníctva SR a ministerstva školstva.